Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ОЧІКУЄТЬСЯ НАДЗВИЧАЙНА СПЕКА. РЕКОМЕНДАЦІЇ МЕДИКІВ

Дата: 12.07.2024 16:40
Кількість переглядів: 61

Фото без описуЗа інформацією Укргідрометцентру, у зв’язку з переміщенням тропічної повітряної маси з півночі Африки, найближчими днями в регіоні очікується підвищення максимальної температури повітря 34-39°С.

Для збереження гарного самопочуття у літню спеку рекомендовано:

Обмежити перебування на вулиці, особливо з 11 до 17 години. Якщо потрібно вийти на вулицю, намагайтеся переміщатися по тіні.

Вибирайте світлий просторий одяг з легких натуральних тканин (бавовна, льон, шовк). Відмовтеся від носіння тугих поясів та ременів, які погіршують кровообіг. Носіть головний убір, що повністю закриває голову та обличчя від сонячних променів. У спеку також слід відмовитися від взуття на підборах, щоб уникнути набряклості.

Створіть прохолоду в приміщеннях - провітрювати потрібно вранці або ввечері, коли прохолодніше. Частіше робіть вдома вологе прибирання, затіняйте вікна.

У спеку обмежте вживання жирної їжі, віддайте перевагу овочам та фруктам.

Дотримуйтеся водно-питного режиму - пийте рідину невеликими порціями кожні 15-20 хвилин. Не рекомендується пити солодкі газовані напої. Для запобігання втраті електролітів слід віддати перевагу зеленому чаю або мінеральним водам. У спеку не пийте крижані напої та особливо алкоголь.

Використовуйте сонцезахисну косметику при будь-якому виході на вулицю.

Людям, які мають проблеми зі здоров'ям, у спеку бажано відмовитися від керування автомобілем.

У жодному разі не можна залишати в замкненій машині дітей або тварин, оскільки в салоні створюється дуже висока температура, яка може призвести до теплового удару аж до фатальних наслідків.

Пацієнтам з хронічними серцево-судинними, ендокринними та іншими захворюваннями потрібно визначити планове медикаментозне лікування зі своїм лікарем та виконувати його призначення. За будь-якого погіршення самопочуття слід зателефонувати сімейному лікарю.

Перша допомога при тепловому ударі: перемістити людину в тінь, підняти її ноги, дати попити воду кімнатної температури, обтерти тіло мокрим рушником і покласти вологий компрес на голову. Якщо протягом 30 хвилин стан не покращується, телефонуйте «103».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь