Навчально-практичний семінар для спеціалістів відділу освіти, директорів та працівників закладів освіти, з питань організації харчування та впровадження системи НАССР в закладах освіти
27 лютого фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Броварського району Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області провели навчально-практичний семінар для спеціалістів відділу освіти, директорів та працівників закладів освіти, з питань організації харчування та впровадження системи НАССР в закладах освіти.
Під час семінару розглядалися нормативно-правові акти у сфері дотримання вимог санітарного законодавства.
А саме говорили:
про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів; вимоги до приготування готових страв із дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);
про вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами;
про формування принципів здорового харчування;
про документацію з організації харчування, що повинна бути у закладі.
Вказано на порушення, які найчастіше виявляються при здійсненні контролю, та надано рекомендації щодо їх усунення. Також надано рекомендації щодо забезпечення вимог до харчоблоків закладів освіти.
Під час навчання надані конкретні відповіді на численні питання учасників семінару щодо організації харчування та впровадження системи НАССР в закладах освіти.