Відкривайте нові горизонти через постійне прагнення до вивчення і вдосконалення
Сьогодні, 24 січня, на базі відділу освіти відбулася нарада директорів закладів освіти Згурівської ТГ, яку провели заступник селищного голови Сніжана Авраменко, начальник відділу освіти Сергій Олійник.
У фокусі обговорення було ряд питань:
Проходження опалювального сезону 2023/2024 н.р.
Розглянули стан забезпечення закладів освіти дровами. На сьогодні навчальні заклади забезпеченні паливом на січень-лютий. Наголошено на посиленні контролю обліку та використання дров.
Про впровадження медіапроекту"Кліо" від Молодіжної ради.
- Це просвітницький проект, в якому буде висвітлення історичних подій рідного краю. Існує такий вислів: «Хто не знає історії, той не має майбутнього». І дійсно, знаючи минуле, його проблеми, помилки і здобутки потрібно переносити позитивний досвід в майбутнє. Тому кожна людина повинна знати не тільки всесвітню історію, але й історію свого краю, населеного пункту, - зазначила Сніжана Миколаївна під час свого виступу.
Про реалізацію проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».
Перший (шкільний) етап буде проведено 25 січня 2024 року, де визначать які команди будуть змагатися між школами громади.
Про порядок замовлення документів про освіту для випускників шкіл громади 2023-2024 н.р.
Для випускників 9 та 11 класів замовлення документів вже розпочато. Випускників 9 класів - 178 учнів, з них претендентів на свідоцтво з відзнакою 13. Випускників 11 класів в п'яти навчальних закладах 67 учнів. З них претендентів на нагородження золотою медаллю - 7 учнів, срібною медаллю - 2. Дані про випускників 4 класів буде внесено до програми ЄДЕБО в березні. Свідоцтво про отримання початкової освіти видається тільки за заявою батьків. Для учнів, які навчаються за екстернатною формою навчання, замовлення документів проводитиметься після їхньої атестації.
Про стан впровадження системи НАССР.
НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Якість навчання частково залежить від ефективного керівництва, яке формує стратегію, визначає пріоритети та створює сприятливу атмосферу для розвитку освітнього процесу.
Низку доручень та вказівок, спрямованих на вирішення питань було дано директорам навчальних закладів для подальшого швидкого виконання.