Сьогодні робочою групою із здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення проведено обстеження торгівельних павільйонів на території ринку КП «Згурівський комбінат
Сьогодні робочою групою із здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення проведено обстеження торгівельних павільйонів на території ринку КП «Згурівський комбінат комунальних підприємств» у смт Згурівка.
Особливу увагу було зосереджено на реалізації риби та морепродуктів.
Встановлено, що торгівля рибою живою проходить за наявності відповідних накладних та ветеринарних документів. Продаж живої риби на ринку здійснюють використовуючи бочки та контейнери з обладнаними пристроями для збагачення води киснем, риба має документальне підтвердження її промислового походження із ПрАТ «Яготинський рибгосп».
Риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей на ринку КП «Згурівський ККП» не виявлено.
Застерігаємо споживачів: уникайте купівлі риби в місцях стихійної торгівлі!
Пропонуємо дотримуватися таких рекомендацій:
не купувати копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках, яка була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю;
купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть в закладах торгівлі, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності;
слід вживати консерви тільки промислового виготовлення, оскільки технологія та рецептура їх приготування розроблена з урахуванням профілактики ботулізму та з проведенням відповідного лабораторного контролю;
не вживайте консерви при найменшій підозрі на її недоброякісність, а саме не використовувати продукцію з бомбажних (здутих) банок.
Також сьогодні робочою групою обстежено відповідність дати виготовлення та термінів реалізації у супровідних документах на м'ясо свинини та готові м'ясні вироби промислового виробництва, морожену рибу, рибні продукти, молоко і молочні продукти та умови їх реалізації. Уся продукція тваринного походження реалізовувалася при наявності дійсних ветеринарних документів та з використанням холодильного обладнання.
Суб’єктам господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів на ринку, наголошено на необхідності дотримання температурного режиму з використанням холодильного та морозильного обладнання з метою попередження харчових отруєнь споживачів.