Обстеження торгівельних павільйонів на території ринку КП «Згурівський комбінат комунальних підприємств» у смт Згурівка
Сьогодні робочою групою із здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення проведено обстеження торгівельних павільйонів на території ринку КП «Згурівський комбінат комунальних підприємств» у смт Згурівка.
Під час обстеження встановлено, що торгівля рибою живою проходить за наявності відповідних накладних та ветеринарних документів. Перевозять рибу для продажу на ринок у бочках та контейнерах з обладнаними пристроями для збагачення води киснем.
Обстежено відповідність дати виготовлення та термінів реалізації у супровідних документах на м'ясо свинини та готові м'ясні вироби промислового виробництва, морожену рибу, рибні продукти, молоко і молочні продукти та умов їх реалізації. Виявлено, що окремими суб’єктами господарювання здійснювалася торгівля харчовими продуктами із порушенням умов торгівлі, а саме реалізація: консерв домашнього виготовлення (що може стати причиною захворювання споживачів на ботулізм); 3 уп. по 180 г сиру філадельфія без маркування державною мовою (можливе нелегальне походження), 3 відерця по 1л згущеного молока без маркування та без документів, які підтверджують його якість та безпечність; реалізація 4 уп. по 300 г пресерв «Мідії в олії» виготовлені 28.02.2023 з терміном реалізації , який закінчився 21.03.2023, 2,5 кг сосисок «Хот дог» виготовлених ТМ «Глобино» з терміном реалізації, який закінчився 06.04.2023.
З метою попередження харчових отруєнь споживачів вищезазначена продукція негайно була знята з реалізації продавцями.
Торгівлі продуктами харчування та промисловими товарами поза межами території ринку не виявлено.
Із суб’єктами господарювання, вкотре, проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо здійснення підприємницької діяльності згідно чинного законодавства за наявності відповідних документів та необхідності дотримання законодавства України з метою попередження харчових отруєнь споживачів, дотримання санітарних норм і правил під час здійснення торгової діяльності.