Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили
«Турбота про здоров’я – це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили»
В.О.Сухомлинський
Раціональне харчування тих, хто навчається — одна з умов створення здоров`язберігаючого середовища в закладах освіти, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.
З 5 вересня у 13 школах громади було розпочате гаряче харчування учнів. На сьогоднішній день з 1757 учнів харчується 1301 учень та 201 вихованець дошкільних груп. З 1 вересня функціонує 2 садочки, в яких харчуються 180 вихованців.
Середня вартість харчування за серпень місяць становить 45 грн 57 коп з виконанням норм харчування на 91,5%.
За програмою «Шкільне харчування» на 2022-2023 рік безкоштовним харчуванням забезпечуються 349 дітей, це:
- діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування;
- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;
- діти учасників бойових дій, учасників АТО,ООС;
- діти внутрішньо переміщених осіб;
- діти з інвалідністю.
Вартість харчування учнів 1-11 класів та дітей дошкільного віку оплачують 40% батьки, а 60% вартості харчування відшкодовується з селищного бюджету.
Приготування їжі вимагає задіяння значного штату персоналу: у садочках працює 4 кухаря та 2 помічника, у школах – 16 кухарів та 13 їх помічників.
Облік обідів, якість приготування та організація споживання їжі ретельно контролюється.
Для виконання всіх санітарно – епідеміологічних вимог до організації харчування було закуплено всі миючі, дизинфікуючі та допоміжні засоби. Всі приміщення харчоблоків шкіл та садочків укомплектовані необхідним устаткуванням. У Войтівському НВК було замінено у їдальні 7 вікон. Продовжується ремонт санвузла для працівників кухні. У ЗДО « Журавка» придбана жарочна шафа. Сучасним якісним посудом всі навчальні заклади були забезпечені ще у минулому навчальному році.
Для закладів освіти з вересня 2022 року розроблено чотиритижневе сезонне меню, що погоджене начальником Згурівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області. У меню учнів систематично включаються страви з м’яса, риби та молока.
Для забезпечення продуктами було оголошено тендер для постачальників. Відтак м'ясо свинини, філе куряче, риба, філе риби постачає ТОВ «НОМІЛІТ», хліб, батон - ТОВ «Право», молоко, сметана, кефір, масло, сир твердий, сир кисломолочний - ФОП Бражник , ФОП Івченко - всі інші продукти.
Не обійшлось і без благодійників, які роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця. Усі 13 шкіл та 2 садочки забезпечені картоплею, а це 12380 кг, яку завезли ФГ "Тетяна 2011", а 1000 кг цукру отримали від ТОВ « Краєвид».