Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Моніторинг цін у селах Любомирівка, Вознесенське, Нова Оржиця, Лизогубова Слобода, Шевченкове та Безуглівка.

Дата: 19.04.2022 16:25
Кількість переглядів: 135

Фото без описуСьогодні проведено моніторинг у магазинах сіл Любомирівка, Вознесенське, Нова Оржиця, Лизогубова Слобода, Шевченкове та Безуглівка.

Вкотре зазначимо, що в торгівельних

закладах в достатній кількості є всі соціально значущі товари, які передбачає постанова Кабміну.

На сьогодні моніторинг цін проведено в 71 торгівельному закладі (20 населених пунктів), що здійснюють продаж продовольчих товарів.

Вцілому, в магазинах громади, станом на 19.04.2022, зафіксовано дещо підвищену середню роздрібну ціну, у порівнянні з середньою роздрібною ціною, яка була зафіксована на 23.02.2022, зокрема, на борошно пшеничне вищого ґатунку та макаронні вироби з м’яких сортів пшениці на 23,3%, на крупу гречану на 62,5%, крупу вівсяну на 51,8%, олію соняшникову на 48%, моркву на 57,1%, капусту білокачанну на 74%. Основною причиною росту цін є підняття закупівельних цін на гуртових складах м. Києва та інших регіонів.

За рахунок налагодженої логістики з певної групи товарів, спостерігаємо зниження цін на хліб житньо-пшеничний на 18,3%, масло вершкове жирністю 82,5% включно на 10,2%, сметану жирністю до 15% на 7,8%, м’ясну продукцію (свинина на 3,6%, м’ясо птиці на 5,9%).

З власниками торгівельних закладів проведено роз’яснювальну роботу щодо необґрунтованого підвищення цін на товари, які мають істотну соціальну значущість населення у період воєнного стану в країні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь