Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Сказ тварин. Згурівська лікарня ветмедицини інформує

Дата: 05.04.2022 16:08
Кількість переглядів: 241

Фото без описуПрацівники ветмедицини здійснюють планові заходи для забезпечення епізоотичного благополуччя території. У квітні 2022 року заплановано проведення   щеплення домашніх тварин проти сказу тварин у смт Згурівка, с. Аркадіївка, с. Стара Оржиця, с. Жуківка.

 До відома  осіб, тимчасово переміщених до нашої громади, які мають домашніх тварин.  Згурівська державна лікарня  ветеринарної медицини  ( вул. Аеродромна, 6, смт Згурівка, 0442980921 / 0442980924) працює щоденно, вакциною та засобами для проведення щеплення забезпечені. У разі необхідності, просимо доставити ваших улюбленців для проведення профілактичного щеплення проти сказу тварин.

Нагадуємо, щоб захистити себе та своїх близьких від захворювання на сказ, необхідно  щорічно проводити профілактичне щеплення проти сказу домашнім тваринам, уникати контактів з бездомними та дикими тваринами, інформувати працівників ветеринарної служби про випадки підозри захворювання на сказ. Не можна без крайньої на те підстави (підозра на сказ) знищувати тварину, яка покусала чи подряпала.   Згідно діючої інструкції при підозрі у захворюванні проводять  14-денне ветеринарне  спостереження за живою  твариною.

Сказ  – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. Характеризується гострим перебігом та  ураженням нервової системи.  За даними ВООЗ  входить  в першу п’ятірку небезпечних хвороб спільних для людей і тварин.

Епізоотична ситуація зі сказу серед тварин перебуває на постійному контролі державної ветеринарної служби. Щорічно проводяться  профілактичні щеплення домашніх котів, собак та інших хижих тварин. Восени 2021 року Головним управління Держпродспоживслужби в Київській області проведена пероральна імунізація диких тварин шляхом розкидання   приманок з вакциною  з літака. Зона обслуговування Згурівської РДЛВМ у 2020, 2021 та на теперішній час 2022 року є благополучною щодо сказу тварин.                                                                

                     

 

             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь