Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 01.04.2022 15:51
Кількість переглядів: 190

Фото без описуКомпенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово комунальних послуг (постанова Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022р. № 333)

Якщо Ви власник жилого приміщення (квартири або будинку):

Внести інформацію про наявне житло, доступне для розміщення ВПО, доступне для розміщення ВПО, до веб-ресурсу «Прихисток», або надати її до Згурівської селищної ради.

Не пізніше наступного дня за днем розміщення переселенців, власник житла повинен подати заяву до Згурівської селищної ради, де зазначає дату поселення та дані про людей, які поселяються.

Заяву можна подати з 08.00 до 16.00 год. щодня з понеділка по п`ятницю.

З собою мати: копію паспорту власника житла та копії документів, що посвідчують особу всіх розміщених осіб; копію ідентифікаційного коду власника житла; реквізити банківського рахунку власника житла; копію документу, що підтверджує право власності на житло; - довідку, що немає заборгованості за сплату житлово-комунальних послуг (газ, теплопостачання, електроенергія, водопостачання, водовідведення, вивіз сміття, утримання прибудинкової території) відповідного підприємства, що надає дані послуги.

Заява (заповнюється на місці), у якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу.

Щомісяця (до 5-го числа) подавати ще одну заяву до Згурівської селищної ради щодо кількості днів та кількості людей, які проживають;

Щомісяця отримати на свій банківський рахунок близько 450 грн. компенсації за розміщення кожної людини. За результатами перевірки Згурівська селищна рада визначає обсяг компенсації витрат власника жилого приміщення, що пов'язані з безоплатним розміщенням ВПО.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі — людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Компенсація буде здійснюватись за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (зокрема резервного фонду бюджету), коштів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності і господарювання, іноземних держав та міжнародних організацій у вигляді благодійної, гуманітарної та матеріальної допомоги, а також добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та громадських об’єднань, інших не заборонених законодавством джерел виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Довідка за телефоном: 050-714-96-59.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь