A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Об`їзд вулиць в смт Згурівка на предмет виявлення гілок дерев в лініях електричних мереж

Дата: 11.11.2021 17:48
Кількість переглядів: 348

Фото без опису11 листопада року завідувачем сектору з питань житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури селищної ради Тетяною Малою спільно з головним спеціалістом юридичного відділу Віталієм Мокроносом, представником КП «Згурівський ККП» Надією Овчаренко спільно з дільничим офіцером поліції та членом виконавчого комітету Згурівської селищної ради О.Дудкою проведено об`їзд вулиць Українська, Садова, О.Кошового, Будівельників, Молодіжна, Корольова в смт Згурівка, під час якого встановлено, що в охоронних зонах повітряних ліній електричних мереж знаходяться дерева та інші багаторічні насадження, в межах земельних ділянок власників будинків садибного типу, які потребують розчистки.

Власникам будинків садибного типу було вручено попередження щодо вжиття своєчасних заходів з розчистки зелених насаджень.

Повідомляємо, що для надійного (безперебійного), якісного та безпечного електропостачання необхідно дотримуватись вимог «Правил охорони електричних мереж», затверджених постановою Кабміну від 4 березня 1997 року №209, пункт 8 Правил встановлює вимоги щодо утримання охоронних зон електричних мереж: «забороняється в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме: саджати дерева та інших багаторічні насадження, крім випадків створення плантацій новорічних ялинок» та пункту 7: «у разі самочинної посадки підприємством або приватними особами дерев і інших багаторічних насаджень в охоронній зоні електричних мереж, роботи по приведенню до належного стану просік виконуються за рахунок цих підприємств і осіб».

Згідно ст.28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п.4 „Правил охорони електричних мереж”, утримання зелених насаджень, в тому числі і в охоронних зонах повітряних ліній, повинні здійснювати власники зелених насаджень.

Недотримання вимог зазначених норм та правил призводить до падіння дерев на електропроводи (обриви проводів, зламування опор та інше), що призводить до знеструмлення підприємств, населення, важливих об’єктів соціальної інфраструктури, виникає реальна загроза трагічних наслідків: травматизм та смертельні випадки серед населення. Також відновлення пошкодженого обладнання вимагає багато часу, залучення значних трудових ресурсів та додаткових фінансових витрат.

Статею 152 Кодексу про адміністративні порушення визначено відповідальність за порушення правил благоустрою територій населених пунктів. Під застосування санкцій за цією статтею підпадає неналежне утримання зелених насаджень і самовільна висадка дерев, що тягне за собою накладення штрафу на громадян і посадових осіб.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів —тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З метою забезпечення безперебійним електропостачанням підприємств, установ, організацій та населення громади, Згурівська селищна рада переконливо просить всіх власників будинків садибного типу вжити своєчасних заходів щодо розчистки зелених насаджень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь