A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Хобі як засіб проти професійного та емоційного вигорання. Виготовлення квітів з фоамірану

Дата: 10.06.2021 15:57
Кількість переглядів: 492

Фото без опису10 червня 2021 р. на базі Згурівського центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулось заняття майстер-класу для педагогічних працівників закладів освіти «Хобі як засіб проти професійного та емоційного вигорання. Виготовлення квітів з фоамірану», яке провела Сніжана Андреєва, психолог ЦПРПП.

Не є таємницею, що професія вчителя відноситься до категорії стресогенних. Педагогічна діяльність насичена різноманітними напруженими ситуаціями. Після декількох років роботи в школі багато вчителів відчувають своєрідне психологічне явище – емоційне вигорання. Емоційне виснаження виникає від втоми при надмірних навантаженнях. Професійна допомога при емоційному вигоранні включає різні види психотерапії, спрямованих на збереження та поповнення емоційних резервів організму.

Одним із видів психотерапії є хобі-терапія. Це прекрасна можливість присвятити час улюбленій справі, забути про проблеми, провести час в приємній компанії однодумців, розвинути свої здібності, відкрити себе з нового боку. Після сеансу хобі-терапії ви повертаєтесь до реальності іншою людиною: настрій краще, нерви в порядку, конфлікти і образи не такі вже болючі, та й сил вже більше для того, щоб вирішувати нагальні проблеми.

Закінчується навчальний рік, який був досить непростим. І саме в цей час відпочинок у формі майстер-класу був вкрай необхідний!

Робота учасників майстер-класу видалась надзвичайно продуктивною та динамічною. Під час виготовлення чудових орхідей учасники поринули в світ самопізнання, власної самооцінки, кращого розуміння свого внутрішнього світу.

Пізнати самого себе – це означає зрозуміти свій внутрішній світ, побачити і прийняти свої не тільки позитивні якості, а й негативні. Слухачі майстер-класу на власній практиці переконалися в ефективності використання обраних технік керівниці майстер-класу Сніжани Андреєвої та презентували створені власноруч вироби, поділившись своїми враженнями від виконаної роботи.

Учасники заходу висловили позитивні відгуки керівникові за змістовну, корисну інформацію та можливість практичного використання даної техніки у власній роботі, побажали нових професійних успіхів!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь