Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

На 37 дітей – 31 працівник

Дата: 05.05.2021 15:53
Кількість переглядів: 339

Фото без опису5 травня відбулись громадські обговорення Проекту рішення про реорганізацію, ліквідацію закладів загальної середньої освіти Згурівської селищної ради в частині ліквідації Середівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок» Згурівської селищної ради Броварського району Київської області.

В селі Середівка проживає 545 жителів. На збори прийшло 26 осіб. Працівників навчального закладу більшість, батьків - п'ятеро. Кількість присутніх свідчить про байдужість.

В навчальному закладі витрати на одну дитину на початок року становили - 70 тисяч гривень, на сьогодні ця цифра - 84 тисячі 250 гривень.

32 учня та 5 дошкільнят навчається в НВК на 2117 кв.м.

Педагогічних працівників – 14 осіб, обслуговуючого персоналу - 17.

- Коли дітей у школі нема, повноцінно функціонувати навчальний заклад не може. Бюджет села становить 1 200 000 гривень на рік. Витрати на школу на рік значно більші – 3 033 055 грн. Село цих витрат понести не може, - зазначив голова громади Василь Цвик.

В ході конструктивної бесіди з батьками та вчителями було обговорено ряд питань.

Присутніх батьків цікавило питання підвозу дітей.

Як відмітив селищний голова, діти, згідно чинного законодавства України, будуть забезпечені підвозом до найближчого навчального закладу, а саме до Аркадіївської школи.

- Моє завдання - забезпечити автобус, відповідальну особу за перевезення дітей, забезпечити їх якісним, належним харчуванням, організувати дозвілля в тому чи іншому навчальному закладі, - наголосив Василь Цвик.

Педагогів цього НВК цікавило питання працевлаштування.

- Педагогічних працівників, які працюють в навчальному закладі 14. Всім вчителям, які не досягли пенсійного віку, буде запропоновано роботу згідно фаху, - пояснив начальник відділу освіти Сергій Олійник.

Від присутніх прозвучало питання працевлаштування технічних працівників. Під час діалогу голова громади Василь Цвик запропонував роботу по благоустрою. Щоправда бажаючих не виявилось.

Самі ж працівники освіти відмітили:

- Нам шкода, але ми до ліквідації готові, адже розуміємо, що нема дітей, нема школи.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь