A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ЧОРНОБИЛЬ - ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ВІЧНИЙ БІЛЬ...

Дата: 26.04.2021 12:26
Кількість переглядів: 442

Фото без опису35 років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася катастрофа, яка з острахом сколихнула всю планету. Чорнобиль нагадав цілому світу, що в самому серці Європи є країна: світ спочатку почув слово «Чорнобиль», а потім таке незвичне – «Україна». А для багатовікової України – Чорнобиль став ще однією трагедією в хронології духовного і фізичного знищення нації. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Для світу ж Чорнобиль став грізним попередженням – атомна енергетика та ядерна зброя можуть стати для людства фатальними.

Ціною життя пожежних були врятовані інші блоки АЕС, Київ, Україна й всі країни Європи.

На знак вшанування тих, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, квіти до пам’яного знаку забудови першого житлового масиву на Згурівщини для переселенців із чорнобильської зони поклади сьогодні Згурівський селищний голова Василь Цвик, депутат Броварської районної ради Микола Бойко, начальник Згурівського РС ГУ ДСНС України в Київській області Руслан Хоменко та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Ми пам’ятаємо героїв, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Схиляємо низько голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. Щиро співчуваємо всім переселенцям із зони відчуження, яким довелося покидати свої домівки, щоб врятуватися від нищівної радіаційної хвилі», - зазначив селищний голова під час звернення до ліквідаторів на церемонії нагородження у сесійній залі селищної ради та подякував ліквідаторам, що врятували не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки.

За проявлену мужність, самовідданість, професіоналізм під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та з нагоди 35-х роковин трагедії селищний голова Василь Цвик, депутати Броварської районної ради Микола Бойко, Олександр Очколяс, та Руслан Хоменко, начальник Згурівського РС ГУ ДСНС України в Київській області вручили відзнаки, грошові премії та подарунки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Грамоти Броварської РДА отримали Олександр Скопич, Микола Андрійченко та Михайло Радкевич.

Знаком пошани Броварської районної ради ІІІ ступеня нагороджено Анатолія Мислика.

Подяку Броварської районної ради оголошено Василю Шевченку.

Подяки Згурівської селищної ради оголошено Григорію Кордуну, Анатолію Тимощуку, Анатолію Макію, Ніні Струк та Катерині Онуфрієнко.

За професійне виконання обов’язків, вагомий особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС пам’ятною медаллю до 35-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції нагороджено колишніх працівників пожежної охорони Згурівщини Олега Яцюту, Володимира Самойленка, Олександра Лихацького, Івана Соловей.

Зі словами подяки звернулися до учасників зібрання депутати Броварської районної ради та начальник Згурівського РС ГУ ДСНС.

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю передчасно померлих від радіаційного смерчу.

Нехай більше ніколи не спіткає нашу країну така біда як Чорнобиль, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь