A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Навесні планують призвати на військову службу 71 юнака з Броварщини

Дата: 16.04.2021 16:49
Кількість переглядів: 309

Фото без описуПро це розповів військовий комісар Броварського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Василь Довгань.

Служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя.

Хто підлягає призову і коли він відбудеться?

До армії призивають чоловіків від 18 до 27 років, яких медкомісія визнає придатними до військової служби, та вони не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії.

У 2021 році весняний призов відбудеться із 1 квітня по 30 червня. Через епідемію коронавірусу всім призовникам перед відправленням зроблять безкоштовний ПЛР-тест, після прибуття до військової частини вони перебуватимуть на 14-денному карантині.

Де служитимуть призовники?

Усі призовники проходять підготовку у військових частинах, їх не залучатимуть до виконання завдань у зоні операції Об'єднаних сил. Термін військової служби становить 18 місяців. Для призовників, які мають вищу освіту та ступінь магістра, термін військової служби складає 12 місяців.

Скільки грошей отримують призовники?

За словами військового комісара, під час проходження військової служби військовослужбовці отримують щомісячне грошове забезпечення у сумі від 300 до 700 гривень. Після того, як призовник приймається на військову службу, він отримує разову допомогу у сумі 4540 гривень. Під час звільнення військовослужбовець отримує разову виплату у розмірі двох мінімальних посадових окладів.

Порядок виклику до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо Вас не повідомили чи неналежно повідомили, якщо громадянин досяг 18 років та не досяг 27 р., не має відстрочки від проходження строкової служби, згідно ст. 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, ГРОМАДЯНИ ПРИЗОВНОГО ВІКУ ЗОБОВ'ЯЗАНІ З'ЯВИТИСЯ ДО ПРИЗОВНОЇ ДІЛЬНИЦІ В ЧОТИРНАДЦЯТИДЕННИЙ СТРОК З ДНЯ ПОЧАТКУ ВІДПОВІДНОГО ЧЕРГОВОГО ПРИЗОВУ, визначеного Указом Президента України.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №71/2021

Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь