A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ІНФОРМУЄ

Дата: 31.03.2021 08:49
Кількість переглядів: 461

Фото без описуОстаннім часом до Яготинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надходять численні звернення застрахованих осіб щодо не виплати лікарняних. У зв´язку з цим хочемо завірити, що Фонд соціального страхування України виплачує лікарняні  та  декретні  у повному обсязі.  Ми робимо все можливе, аби ви отримали допомогу якнайшвидше, однак сьогодні є затримки у фінансуванні.

Тривалість затримки коливається, адже залежить від суми щоденних надходжень до бюджету Фонду. На сьогодні затримка по Яготинському відділенню Фонду складає 25 робочих днів або 2,6 млн. гривень, а також не профінансовані заяви-розрахунки на суму 0,9 млн. грн., термін оплати яких складає 10 робочих днів відповідно до законодавства.

Чому так сталося?

Бюджет Фонду – це частка від єдиного внеску, який щомісяця сплачуєте ви, або за вас сплачує ваш роботодавець.

Від усієї суми зібраного ЄСВ до Фонду соціального страхування направляється 9,5727%.

По мірі сплати ЄСВ роботодавцями, ці кошти надходять на рахунок Фонду – і одразу направляються на фінансування матеріального забезпечення і страхових виплат:

  • допомоги по тимчасовій непрацездатності (лікарняні);
  • допомоги по вагітності та пологах;
  • допомоги на поховання;
  • щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві тощо.

Однак сьогодні доходів Фонду не вистачає на покриття усіх прийнятих на фінансування допомог і виплат. Наявна заборгованість була накопичена Фондом у грудні 2020 року через різке зростання видатків. Це пов´язано із додатковим навантаженням, яке Фонд отримав через пандемію – суттєво зросли видатки за лікарняними, також на Фонд було покладено фінансування самоізоляції українських працівників.

Та і це ще не все. Численні затримки у виплаті лікарняних також пов´язані із зволіканням у подачі заяв-розрахунків. Фонд здійснює фінансування на підставі отриманої від вашого роботодавця заяви – розрахунку – саме від дати її подачі до Фонду у першу чергу, залежить дата виплати. Тому не втрачайте зв´язок із своїм роботодавцем, бухгалтером та комісією (уповноваженим) із соціального страхування вашого підприємства саме у них можна дізнатися дату прийняття Фондом заяви-розрахунку на виплату вам коштів.

Слідкувати за виплатами можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація щодо сум і дат, за які Фондом профінансовано матеріальне забезпечення і страхові виплати. Інформація оновлюється за тегом #фінансування_оперативно.

Зверніть увагу, що Фонд перераховує кошти для виплати вам допомоги на рахунок роботодавця, який, у свою чергу, здійснює виплати своїм працівникам. Зазвичай банківські операції займають декілька робочих днів.

Сподіваємося найближчим часом ситуація із фінансуванням зміниться на краще адже 22 березня Уряд прийняв постанову № 261 «Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2021 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь