A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ПАЛИТИ СУХУ РОСЛИННІСТЬ ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 23.03.2021 13:36
Кількість переглядів: 684

Фото без описуЗ настанням пожежонебезпечного періоду на території громади з року в рік  різко збільшується кількість пожеж на відкритих територіях. 

Причинами, що призводять до цих пожеж є: неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, очерету, ділянок із степовою іншою природною рослинністю, а також необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум'я на лісові насадження, а також на житлові будинки та господарські будівлі людей. Внаслідок цього завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. 

Наголошуємо, що регулярні підпали зменшують біорізноманіття та порушують природну рівновагу. Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях, закликаємо громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у пожежонебезпечний період.

Шановні мешканці, не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».

Нагадуємо, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, статтею 245 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за такі правопорушення, яка карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви стали свідком пожежі, звертайтесь до правоохоронних органів та до ДСНС.                                                        Закликаємо громадян до відповідального ставлення до довкілля!

Сектор з питань житлово-комунального

господарства, комунальної власності, цивільного захисту

та розвитку інфраструктури Згурівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь