A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ВІД ПРОПОЗИЦІЙ ДО КОНКРЕТНИХ КРОКІВ

Дата: 19.03.2021 13:30
Кількість переглядів: 321

Фото без опису19 березня відбулося чергове засідання окремої фокус-групи з реорганізації мережі навчальних закладах громади. До складу цієї групи увійшли представники кожної фокус-групи, позицію яких можна вважати найоб'єктивнішою, їх бачення охоплюють інтереси всіх навчальних закладів.

Участь у засіданні групи взяв Згурівський селищний голова Василь Цвик.

Начальник управління з питань організації ДКІД Сніжана Авраменко налаштувала учасників зустрічі, що метою реформування галузі освіти громади і конкретної зустрічі є дати школярам належні умови навчання.

Учасники фокус-групи розглянули всі пропозиції та зауваження, які були надіслані у робочу viber спільноту. Обговорили всі варіанти, а це - закриття певних шкіл, чого в будь-якому випадку не уникнути, адже підставою для прийняття непопулярних рішень у першу чергу слугує демографічна криза, яка спостерігається в державі. Також - пониження ступенів навчальних закладів, наповнюваніcть шкіл на перспективу, видатки по кожному закладу, можливість організації підвозу учнів до навчальних закладів. Для зручності підвозу обговорили можливі маршрути.

За результатами попередніх засідань, сьогоднішнього засідання, вже певним чином вимальовується конкретна картина освітньої мережі. Аналізуючи та беручи до уваги всі переваги та недоліки, групою було визначено три основні варіанти реорганізації мережі шкіл.

Кожен з учасників групи висловив свої міркування.

Всі учасники висловили сподівання, що остаточні рішення будуть прийняті правильні, прозорі та об’єктивні.

Позиція влади з цього питання - жоден учень чи учитель не залишаться без школи.

Оптимізація – це право учня отримати якісні знання, а учителя – роботу у кращій школі. Не потрібно сприймати оптимізацію освітньої мережі як негативне явище. У малокомплектних школах відсутній повноцінний дитячий колектив, умови для здійснення ефективної виховної, гурткової роботи, діяльності об’єднань за інтересами, розвитку творчих нахилів та здібностей школярів. У зв’язку з цим і виникає необхідність оптимізації навчальних закладів, направленої на створення умов для всебічного розвитку дитини як особистості, розвиток її талантів, розумових і фізичних здібностей через систему багатопрофільної дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти.

Оптимізація мережі навчальних закладів сприятиме підвищенню якості та доступності освіти.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь