A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

СЕЛО ВІД СЕЛА ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ - КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА У КОЖНОГО СВОЯ

Дата: 02.03.2021 19:19
Кількість переглядів: 824

Фото без описуЩоб вдихнути  нове життя в сферу культури в районі, першочергово  варто обстежити культосвітні заклади на території громади.

 2 березня голова селищної ради Василь Цвик спільно з   робочою групою оглянули відповідні установи Згурівської громади. «В свій час всім людям були надані однакові умови для роботи, та працювали всі по різному, тому й наслідок –  не всі культосвітні заклади працюють  на належному рівні. В селі має бути господар, а господар – це староста та ті люди, які працюють в даній сфері», - відмітив голова громади.

Культосвітнім закладам в Красному бути

Першими обстежили об»єкти в селі Красне. Бібліотека і клуб знаходяться в приміщенні  колишньої школи. Як зазначив Василь Цвик, тут мають діяти як бібліотека, так і клуб.

Щасливі щасливці, бо в них є гарний будинок культури

Після обстеження клубу в с. Щасливе варто відмітити те, що приміщення облагороджене, чисте та укомплектоване. До голови громади Василя Цвика звернувся директор клубу Анатолій Бабошкін  з проханням  поповнити  матеріально-технічну базу закладу. Бібліотека в селі не функціонує 2 роки, нині вона за зачиненими дверима.

Будинок культури в Пасківщині – єдине місце для розваг в селі

В цьому населеному пункті бібліотека закрита, хоча саме приміщення є. Що ж стосується клубу, то тут потрібна рука господаря. «Доклавши зусиль та мінімальних коштів клуб в селі може повноцінно  функціонувати», - зазначив голова громади Василь Цвик.

Відро води за 2 години

Така ситуація з приміщенням  сільського  клубу в селі Середівка. Дах тече, вода фонтанами ллється по стінах.  Приміщення потребує  капітальної реконструкції.   Бібліотека функціонує на належному рівні в приміщенні колишньої сільської ради.

Серед кращих  - Турівка та Стара Оржиця

Це відмітили,  як голова громади Василь Цвик, так і всі члени робочої групи.  В будинку  культури  с. Турівка  чисто, затишно та упорядковано.  Заклади культури в селі Стара Оржиця охайні та доглянуті.

В Аркадіївці ще варто засукати рукава всім

Стан бібліотеки та приміщення клубу бажає бути кращим. До покращення умов у закладах культури мають долучатись всі – від працівників  до старости.

Любомирівка чекає клубного працівника

Обстеживши бібліотеку і музей,  членами  робочої групи, було  зазначено, що функціонування  цих об»єктів на середньому рівні.  В будинку культури є всі належні умови для роботи, хоча клубного працівника нема.

Лизогубова Слобода має найменшу бібліотеку

Чи не найменше приміщення бібліотеки по  всій громаді.  Найбільше читачів серед дітей молодших класів. Приміщення клубу, як зазначила працівник клубу  потребує  косметичного ремонту, та відновлення електричної мережі.

Співоча Нова Олександрівка

Не словом, а ділом побачили роботу Новоолександрівського будинку культури. Тут в класі для естрадного вокалу  проводились заняття з дітьми по вокалу. 

 Інша сторона медалі – це ремонт в бібліотеці  с. Нова Олександрівка. Приміщення потребує ремонту.

Безуглівка і Свобода. Такі близкі і такі різні

Проінспектовано сільський клуб, музей та бібліотека у Безуглівці. Приміщення потребує ремонту та тепла. Василем Вікторовичем і членами робочої групи  було оглянуто  приміщення  сільського клубу в с. Свобода, в якому варто навести лад, поприбирати, відремонтувати пічне опалення, зробити косметичний ремонт.

Клуб в Шевченковому діє

В доброму стані клуб с.Шевченкове. Декілька років тому в приміщенні був зроблений ремонт. Клуб відвідують жителі сіл  Володимирівка, Шевченкове, Майське.

Після огляду всіх культурно освітніх закладів Згурівської громади відбулось підсумкове засідання робочої групи, на якій враження відтворились в бачення  мережі закладів культури Згурівської територіальної громади. 

Продовження обїзду планується найближчим часом

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь