A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ЗВІТ ЗГУРІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ВАСИЛЯ ЦВИКА ЗА 100 ДНІВ РОБОТИ НА ПОСАДІ

Дата: 26.02.2021 17:01
Кількість переглядів: 641

 

Шановні жителі Згурівської територіальної громади!

Фото без описуДля мене було непросто прийняти рішення балотуватися на посаду голови селищної ради. Сьогодні я жертвую найціннішим, що у мене є! Це час і роки мого життя. Та я впевнений, що за цей час ми зможемо об’єднати досвідчених, молодих, успішних фахівців і залучити до розбудови громади та зробити її успішною. 

Щоб не розбігалися слова з ділом звітую перед громадою за 100 днів своєї роботи.

Хочу акцентувати увагу, що за період існування району не було таких реформ, які б мали на меті об’єднати село, район, адміністрацію та селище. Сьогодні ми об’єднали це все в громаду і маємо:

Бюджет

Бюджет Згурівської територіальної громади на 2021 рік затверджений у сумі 184 млн 500 тисяч гривень.

120 млн. 980 тис. грн. або 65, 6 відсотка складають податкові надходження (податки на доходи, місцеві податки).

Субвенції з державного бюджету надійдуть у сумі 62 млн. 255 тис. грн. або 33,7 відсотка.

Неподаткові надходження (адміністративний збір, державне мито) – 820 тис.грн. або 0,5 відсотка. Власні надходження бюджетних установ передбачені у сумі 445 тис.грн. або 0,2 відсотка.

Видатки по галузі «Освіта» становлять 111 млн. 852  тис. грн., або 60,6 відсотка до передбачених витрат всього на 2021 рік.

По «Державному управлінню» - 33 млн.498 тис. грн. або 18,2 %.

Також передбачено кошти на фінансування установ та програм соціального захисту та соціального забезпечення у сумі 9 млн. 524 тис. грн. або 5 %. На утримання та розвиток автомобільних доріг передбачено 6 млн. 934 тис. грн., на програму фінансової підтримки установ охорони здоров’я – 3 млн. 800 тис. грн., на житлово-комунальне господарство – 5 млн. 760 тис. грн., установи культури – 3 млн. 700 тис., фізичної культури і спорту – 1 млн. 100 тис.грн.

Медицина

В нашій громаді медицина займає пріоритетне місце, адже, коли людина здорова їй хочеться робити, творити. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб медицина була на високому рівні.

Що ми маємо сьогодні в громаді:

Всього налічуємо 216 працівників медицини.

Первинна ланка - відкрили  амбулаторію загальної практики  сімейної медицини. У Войтівській амбулаторії розпочав роботу сімейний лікар, якого, завдяки співпраці з агрохолдингом МХП, забезпечили службовим житлом, для роботи лікаря придбали електрокардіограф.

Вторинна ланка - на сьогоднішній день НСЗУ оплачує лише три пакети медичних послуг. Вивчається питання та проводиться відповідна робота для отримання 9 пакетів.

Постійно поліпшуємо матеріально-технічну базу – завдяки допомозі спонсорів придбали апарат УЗД, розпланували будівельні роботи по встановленню пандусів, закуплені автозапчастини для відновлення роботи транспорту швидкої допомоги.

Проблеми, з якими зіштовхнулися – це брак кваліфікованих сімейних лікарів. Двох вже залучили до співпраці, на червень місяць цього року є попередні домовленості з педіатром, травматологом та ендокринологом.

Освіта

Освіта! Одне з найболючіших питань нашої громади. Поясню чому. Тому, що потребує непопулярних рішень, які підуть на користь всім жителям громади. Є навчальні заклади, в яких утримання дитини досягає 70 000 грн. Для порівняння: у Згурівській ЗОШ – 23 000 грн, по області середня – 22 000 грн. Над цим питанням потрібно працювати.

Я б хотів, щоб наші діти навчалися в комфортних умовах, отримували якісну освіту, були забезпечені належною матеріально-технічною базою, відвідували гуртки.

На даний час в Згурівській громаді функціонує 17 освітніх закладів,  з яких - 2  дошкільних, 1 - музична школа, 1 - Будинок дитячої та юнацької творчості, 1 - Інклюзивно-ресурсний центр, 1 - заклад професійної освіти.

Всього - 1719 школярів, 462 дошкільнят і 683 працівники освіти.

На сесії затвердили Програму з організації харчування дітей, згідно якої 40 відсотків  від вартості дітодня фінансуватиметься за рахунок селищного бюджету для дошкільнят та школярів початкової ланки. Діти пільгових категорій харчуються безкоштовно. Всі діти отримали подарунки до новорічних свят.

Для забезпечення підвозу учнів отримали шкільний автобус.

Наразі створюється робоча група  з реорганізації освітньої мережі.

Культура

Вивчаючи сферу культури у нашій громаді, я чітко розумію, що ми маємо достатній ресурс для розвитку культури і туризму, заробляючи кошти для громади, а не проїдаючи бюджет.

Для утримання сфери культури у старому форматі потрібно 11 млн. 300 тис. грн. Моє бачення інше. Сільські будинки культури себе віджили. Вони повинні працювати в сучасних реаліях. Тому були створені робочі групи для розвитку сфери культури і туризму.

Маючи історичні надбання, культурну спадщину Кочубея, колоритну місцевості, 290 га зелених насаджень, Згурівська територіальна громада має стати туристичним місцем.

Вже проведені підготовчі роботи для розчистки парку.

Духовність

Я не розділяю людей на конфесії.

Для гармонійного розвитку людини дбаємо про розвиток духовного середовища Згурівської громади. Допомагав у побудові церков у селах Усівка, Турівка, Черевки. Сьогодні таку ж роботу проводимо і в селищі Згурівка.

Допомагав і буду допомагати релігійним громадам.

Спорт

Важливе місце в громаді займає спорт. За такий короткий час змонтували та відкрили новий спортивний майданчик для воркаута в селі Нова Олександрівка. Забезпечили подання всіх необхідних документів по будівництву ФОКу на суму 52 млн.грн.

5 тренерів займаються з 141 дитиною різними видами спорту (дзюдо, футбол, легка атлетика).

Але спорт має розвиватися не лише для школярів, а й для всіх жителів різної вікової категорії, над чим і маємо намір працювати.

Благоустрій та інфраструктура

Наша громада – це 20 старостинських округів та селище Згурівка.

Над благоустроєм працює всього 10 осіб та 4 одиниці техніки Комбінату комунальних підприємств.

В найближчих планах, приблизно на квітень, залучити всіх жителів громади для проведення благоустрою. Коли кожен долучиться до прибирання своєї оселі, свого населеного пункту, тільки тоді зможемо оцінити і підтримувати порядок.

Завдяки активній співпраці з керівниками сільськогосподарських підприємств вдалося забезпечити якісну очистку доріг під час снігопадів.

В подальшому маємо намір закупити додаткову  техніку для благоустрою громади.

На сьогодні гостро стоїть питання по сортуванню твердих побутових відходів. Вивчаємо передовий досвід щодо можливості встановлення сортувальної лінії ТПВ.

Завдяки активній співпраці та ефективній комунікації влади, громади, бізнесу Згурівська громада отримала автомобільну вишку на базі автомобіля ГАЗ 3002

Безпека понад усе!

В січні цього року підписано Меморандум про співпрацю та партнерство з головним Управлінням нацполіції в Київській області  в рамках урядового проекту «Поліцейський офіцер громади».

Одне приміщення для поліцейського офіцера громади готове в селі Усівка. Розпочато ремонтні роботи в селі Любомирівка.

Виділені кошти на придбання автомобіля для поліцейського і сподіваємось, що держава виділить два.

Для охорони життя та здоров’я людей, національного багатства, захисту об’єктів соціальної інфраструктури та населених пунктів від пожеж, постійно надається фінансова підтримка місцевому пожежно-рятувальному підрозділу.

Ще можна багато говорити, але… Ми знаємо свої слабкі місця, недоліки, які будемо виправляти. Проте, вся робота і моя, як голови, і виконавчого комітету у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок. Мешканці нашої громади чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади. Я завжди налаштований на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити корисне для нашої громади. Я вдячний усім, хто допомагав селищній раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду. Я щиро вдячний за підтримку виборцям, депутатському корпусу, виконавчому комітету, жителям громади,– усім, хто висловлював розуміння та конструктивні поради!

Я не прийшов займатися політикою. Це були лише 100 днів. Все ще попереду… З турботою про кожного.

З повагою

Згурівський селищний голова Василь ЦВИК

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь