Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Чи будуть вихідними днями 25 квітня, 2 та 9 травня?

Дата: 18.04.2022 11:57
Кількість переглядів: 150

Фото без описуВійна внесла корективи у норми робочого часу українців. Цього року Великдень святкуватимемо у неділю 24 квітня. За загальним правилом, цей день вважався би неробочим і наступний понеділок мав би бути вихідним.

Проте зараз діють норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ. Вони мають пріоритет над нормами КЗпП України. На час воєнного стану призупиняється дія статті 73 КЗпП, отже, Великдень не вважається неробочим днем — це просто вихідний неділя (п. 6 ст. 6 Закону України від 15.03.2022 № 2136-IX).

Якщо працівник перебуває у відпустці, яка припадає на 24 квітня, відпустка не збільшується. 25 квітня — робочий понеділок, оскільки в період дії воєнного стану не застосовують норм частини третьої статті 67 КЗпП, тобто вихідний день не переносять з неділі 24 квітня на понеділок 25 квітня.

Чи можна залишити 25.04.2022 вихідним і не змінювати норму робочого часу у квітні?

Як вже зазначалося, протягом воєнного стану не застосовуються норми частини 3 статті 67 КЗпП. Ця норма є імперативною й не дає права роботодавцю приймати рішення дотримувати її чи ні. Тож залишити 25.04.2022 вихідним не можна. Відповідно норма робочого часу у квітні збільшиться. КЗпП України не передбачає можливості для роботодавця оголошувати додаткові вихідні на свій розсуд.

Наразі воєнний стан діє до 25 квітня 2022 року. Якщо його дію продовжать на травень, 1 травня буде просто неділею, а 2 та 9 травня будуть робочими днями


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь