A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

Відкриття 5-го етапу вакцинації від COVID-19

Дата: 09.08.2021 08:10
Кількість переглядів: 928

? Міністерство охорони здоров’я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби.

? Кожен може обрати найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації, щоб щепитись. Повний перелік з адресами та телефонами можна знайти на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Також працюють мобільні бригади, які вакцинують організовані колективи людей (від 50-ти осіб), професійні групи та маломобільних громадян.

? Якщо контакти не відповідають чи вам відмовляють у щепленні, необхідно повідомити за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. А також звертайтесь до Департаментів охорони здоров’я ОДА/КМДА (https://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja), адже алгоритм МОЗ передбачає розвезення вакцини до всіх визначених пунктів щеплення від COVID-19.

 ? Записатись на вакцинацію ? до центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему (МІС) або за телефоном центру. Детально на vaccination.covid19.gov.ua або за номером 0 800 60 20 19.

? до пунктів щеплення за номером реєстратури закладу охорони здоров'я, на базі якого створений пункт. Контакти на vaccination.covid19.gov.ua або за номером 0 800 60 20 19.

 ? організовані колективи (від 50-ти осіб) можуть записатись за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. Після опрацювання заявки їм повідомлять, коли приїде мобільна бригада.

 ? якщо ви працівник охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовий, працівник державних органів влади, зверніться до вашого роботодавця, щоб він сконтактував із регіональним координатором і записав вас на вакцинацію, або оберіть найближчий пункт чи центр масової вакцинації.

 ? якщо ви не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на виїзд мобільної бригади з вакцинації додому за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19 або зателефонуйте до свого сімейного лікаря.

? Запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток “Дія” перестає працювати, адже доступ до вакцинації відкритий для всіх. Якщо ви ще не вакцинувались, оберіть найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації та захистіть себе.

? У межах 1-4 етапів вакцинувались 323 249 осіб з листа очікування в “Дії”. Сукупно до 18 липня саме через “Дію” записались 658 876 осіб. Частина людей, отримавши запрошення на щеплення, відмовилися через особисті причини.

 ? Для нас залишаються пріоритетом такі групи, як медики, освітяни, соціальні працівники, військові, люди літнього віку та люди із супутніми захворюваннями. Бо саме ці групи в зоні найвищого ризику та найбільш вразливі до COVID-19. Їм надається пріоритет у вакцинації.

? Також ми закликаємо щепитись усіх українців, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя. Для цього вам необхідно зателефонувати за номером контакт-центру МОЗ +38 0 800 60 20 19.

? Враховуючи наявні наукові дослідження та рекомендації ВООЗ, Міністерство охорони здоров’я дозволило в окремих випадках щепити дітей віком 12+ вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Дитину можна щепити, якщо вона має високий ризик важкого перебігу COVID-19 через супутні хвороби, переїжджає жити або виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію, є учасником міжнародних заходів за кордоном або отримала першу дозу Comirnaty/Pfizer за кордоном.

? В Україні наразі доступні 4 вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Наприклад, відповідно до попередньої публікації оновлено 2.08.2021 внутрішній документ для спікерів досліджень від управління охорони здоров’я Великої Британії, деякі вакцини мають ефективність понад 90% у запобіганні госпіталізації для штаму “Дельта”.

 ? Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 5 632 783 щеплень. 3 599 169 українців отримали безпечні й ефективні щеплення від COVID-19, з них отримали першу дозу – 3 599 167 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 2 033 616 (станом на 2.08). Це медики, освітяни, військові, соцпрацівники, літні люди та інші українці, які є відповідальними й власним прикладом показали, що необхідно вакцинуватись.

? Україна постійно нарощує темпи вакцинації та робить щеплення доступними для нових цільових груп. Так, кількість щеплень, здійснених у липні, склала 2 917 636 та перевищила кількість щеплень, зроблених за попередні чотири з невеличким місяці вакцинальної кампанії (кінець лютого - червень) - 2 676 654 щеплення.

? Небезпечний штам “Дельта” загрожує українцям. Європою вже шириться штам коронавірусу SARS-CoV-2 “Дельта”, який спричиняє складніший перебіг COVID-19. Країни ЄС починають посилювати карантинні норми та вводити нові обмеження.

? Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. За оперативними даними страждає невакциноване населення. Наприклад, у США 16 липня повідомили, що понад 97% людей, яких зараз госпіталізують із COVID-19 — невакциновані.

? За даними Національного інституту охорони здоров’я Італії від 27 липня 2021 року, за останні пів року 99% померлих від коронавірусу були невакциновані.

? У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди 60+, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, працівники державних органів. Вони мають вакцинуватись позачергово, тому ми наполегливо рекомендуємо цим групам захиститись від COVID-19 якомога швидше.

? Якщо ви вже щепились, ваша допомога необхідна, щоб захистити інших від COVID-19. Допоможіть людям, про яких ви піклуєтеся, знайти найближчий до них пункт вакцинації та записатись на щеплення. Час об’єднати зусилля, щоб захистити всіх від COVID-19.

? Якщо ви піклуєтесь про своє здоров’я, своїх рідних та близьких, не хочете тижнями лікуватись і довго відновлюватись після COVID-19, вакцинуйтесь вже зараз! Оберіть своє здоров’я, родину та свободу від COVID-19.

? На 2 серпня 2021 року Україна вже отримала майже 11,43 млн доз вакцин різних виробників, зокрема понад 2 млн доз вакцини Moderna від уряду США через глобальний фонд COVAX, 1,07 млн доз вакцини AstraZeneca та млн 1,06 доз Pfizer-BioNTech (Comirnaty) в межах COVAX, 5,18 млн доз СoronaVac (SinoVac-BioTech), 1,46 доз Comirnaty/Pfizer-BioNTech, 0,5 млн доз вакцини AstraZeneca/Covishield оновлено 2.08.2021 внутрішній документ для спікерів закуплених за державний кошт, а також 153 600 доз вакцини AstraZeneca як гуманітарну допомогу від урядів Румунії та Естонії.

? До кінця 2021 р. до України буде поставлено 47 млн доз вакцин від COVID-19. З них 8 млн доз в межах глобальної ініціативи COVAX, решта (39 млн доз) - за державний кошт.

Хто може вакцинуватись? Як записатись? Деталі

Пункти щеплень

https://rada.info/upload/users_files/04360296/21db4a73472a1f22dee39659e7c3deed.png Усі охочі українці 18+; Іноземні громадяни, які мають посвідку на постійне проживання в Україні; Іноземці, які отримали статус біженця в Україні або статус особи, яка потребує додаткового захисту. За номером реєстратури пункту щеплень. Перелік і контакти на vaccination.covid19. gov.ua або за номером 0 800 60 20 19.

Центри масової вакцинації

 Усі охочі українці 18+; Іноземні громадяни, які мають посвідку на постійне проживання в Україні Іноземці, які отримали статус біженця в Україні або статус особи, яка потребує додаткового захисту. 1. Онлайн через медичну інформаційну систему (МІС) визначену ЦМВ 2. За номером ЦМВ Перелік і контакти на vaccination.covid19. gov.ua або за номером 0 800 60 20 19

 Мобільні бригади

 Організовані колективи 50+ Маломобільне населення Залишити заявку за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. Регіональний координатор вам повідомить, коли зможе приїхати мобільна бригада. Маломобільне населення також може звертатися до свого сімейного лікаря

Професійні групи попередніх етапів 1. Звернутись до свого роботодавця 2. За номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь