A A A K K K
для людей із порушенням зору
Згурівська громада
Згурівська селищна рада Броварського району Київської області

ВИКОРИСТАННЯ ОНЛІЙН-ПЛАТФОРМ ТА ОНЛАЙН-СЕРВІСІВ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ.

Дата: 25.03.2021 08:58
Кількість переглядів: 250

Фото без опису24 березня на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Згурівської селищної ради на платформі Zoom відбувся онлайн-семінар для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури «Використання онлайн-платформ та онлайн-сервісів в освітньому процесі в умовах дистанційного навчання».

Директор центру Наталія Труба акцентувала увагу учасників семінару на актуальних питаннях організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання: ознайомила із нормативно-правовою базою, що регулює проведення дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти, з основними формами онлайн-комунікації з учасниками освітнього процесу, з поширеними вебресурсами та онлайн-платформами. Цікавим було навчання створення вебквесту на освітній платформі Learnis. Наголошено було і на деяких вимогах нового санітарного регламенту: стосовно тривалості онлайн-уроку та особливостями розподілу навчального часу на синхронний та асинхронний режим проведення занять. Адже не менше 30% навчального часу, передбаченого освітньою програмою закладу освіти, організовується в синхронному режимі – під час якого вчитель та учні одночасно взаємодіють та комунікують між собою в електронному освітньому середовищі (в режимі реального часу). А 70% навчального часу здійснюється взаємодія в асинхронному режимі, тобто із затримкою у часі, застосовуючи при цьому інтерактивні освітні платформи, електронну пошту, форуми, соціальні мережі тощо.

У рамках заходу перед колегами презентувала власний досвід організації дистанційного навчання учитель Згурівського НВК «Гімназія ЗОШ І ступеня» Світлана Мотузко, яка розповіла про ефективне використання власного блогу та про особливості використання віртуальної дошки LINO IT.

У нових умовах, які виникли через пандемію і трансформували освіту, усі учасники освітнього процесу мають зрозуміти, що володіння цифровими навичками, уміння користуватися технологіями дистанційного навчання – це вже вимога часу, необхідність. Тому вчителю постійно треба шукати можливості для навчання та розвивати свої цифрові навички.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь