Здорові діти – це здорові дорослі завтра!
Ми не стоїмо на місці – ми постійно працюємо для щасливого, а найголовніше здорового та безпечного майбутнього наших дітей!
Тому попри війну важливим пріоритетом є продовження реформи харчування, соціальна підтримка учасників освітнього процесу, а також розвиток кадрового потенціалу. Загальновідомо, що правильне та раціональне харчування відіграє вагому роль у формуванні особистісного благополуччя дитини та її родини, громади в цілому. Саме в освітньому середовищі в дітей та підлітків формується харчова поведінка та культура споживання корисної їжі, яка є визначальною для забезпечення здорового способу життя в майбутньому.
23 червня 2023 року начальник відділу освіти Сергій Олійник став учасником форуму «Шкільне харчування: зміни та виклики сьогодення», який відбувся на базі Державного податкового університету у м. Ірпінь.
На зустрічі було представлено аналіз впливу повномасштабної збройної агресії на систему шкільного харчування. За даними ДНУ «Інститут освітньої аналітики», у 2022/2023 навчальному році працювали 12 926 закладів загальної середньої освіти. З них у 8726 (67,5%), функціонують харчоблоки.
Серед найбільших проблем закладів освіти – застарілість або недостатня кількість обладнання, повітряні тривоги та вимкнення електроенергії, брак приміщень і гостра потреба в ремонтних роботах.
У планах – оновити комплекс навчальних і методичних матеріалів для працівників харчоблоків, педагогічних працівників за професією «кухар», «кухар шкільного харчування». У закладах освіти мають працювати мотивовані та професійні медики, дієтологи, працівники харчоблоків.
Правильне харчування - запорука майбутнього!